Καταστατικό

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μέρος του καταστατικού της Ένωσης των Ελλήνων Παιδαγωγών.

Σκοποί του Σωματείου είναι :

Ι.        Η καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Σωματείου αφενός και αφετέρου μεταξύ αυτών, και των ιδιωτικών και δημοσίων θεσμικών οργάνων τα οποία έχουν συνάφεια με το αντικείμενο του Σωματείου .

ΙΙ.       Η ανάπτυξη του παιδαγωγικού προβληματισμού και η πραγμάτευση θεμάτων σχετικών με τις Επιστήμες της Αγωγής και τη διδακτική πράξη .

ΙΙΙ.      Η υποστήριξη του έργου των ελλήνων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων , στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

IV.     Η ανάπτυξη, η διάδοση και η επιτυχία των προσπαθειών που αφορούν τη δια βίου εκπαίδευση, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Άρθρο 3ο

Μέσα Πραγματοποιήσεως των Σκοπών

Το Σωματείο επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του με κάθε νόμιμο μέσο. Το Σωματείο μπορεί ενδεικτικά , αλλά όχι αποκλειστικά :

I.    Να πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις .

II.    Να διεξάγει έρευνες, να εκπονεί μελέτες να διενεργεί παραστάσεις και να πραγματοποιεί τις ενέργειες που είναι κατάλληλες για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των ελλήνων εκπαιδευτικών .

III.    Να ενεργεί τις επιβαλλόμενες συνεργασίες με ευρύτερες ενώσεις, κρατικούς φορείς και φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση των σκοπών του Σωματείου .

IV.    Να διοργανώνει ή να συμμετέχει στην οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων , ημερίδων , εκδηλώσεων επιμόρφωσης, ανταλλαγών και μεταφοράς τεχνογνωσίας για την ενημέρωση και εκπαίδευση εκπαιδευτικών , γονέων , μαθητών , φοιτητών κλπ. .

V.    Να εκδίδει επιστημονικό και ενημερωτικό περιοδικό έντυπο .

VI.    Να αναθέτει σε φυσικά πρόσωπα ή φορείς την προώθηση και  ενημέρωση στην ευρύτερη κοινωνία των σκοπών του μέσω εντύπων , ιστοσελίδας στο διαδίκτυο κλπ. .

VII.    Να αναθέτει σε κατάλληλους φορείς ή πρόσωπα ειδικές εργασίες ή έργα , ιδίως σε ό,τι αφορά την παιδαγωγική  υποστήριξη , την ανάπτυξη παιδαγωγικών προγραμμάτων , την παροχή συμβουλευτικής στήριξης γονέων , ευπαθών ομάδων ή ατόμων , την παραγωγή παιδαγωγικού υλικού .

VIII.    Να υλοποιεί ή να συμμετέχει σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα , καθώς και σε κάθε είδους προγράμματα , μελέτες και έρευνες , διεκπεραιώνοντας τις αντίστοιχες διαδικασίες .

IX.    Να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση , τα νομικά πρόσωπα δημοσίου  και ιδιωτικού δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοικήσεως, τις επιστημονικές και άλλες οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Ημερολόγιο
Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30